7 Ocak 2011 Cuma

Böğürtlen soslu "Etimek Tatlısı" (Kızım'dan)


Bugün dedim hadi yaptığımız mamalar dan birni paylaşalım. Bu hafif tatlı kızıma ait, bugün izin günü ve kayınvalide ziyaretine kendi tatlısıyla gitmek isteyince, akşamdan bu tatlıyı hazırladı. Bir tepsi bize birini onlara yapınca, bizdekini sabah sabah servis ettik benim gibi tatlıyı aç karnına sevenler için iyi geliyor.Yani bir çatal en fazla alabiliyorum ama tok karnına iç yiyemiyorum, bende mi cinsilik bilmiyorum. 

Görüntü çok net değil ama, idare eder artık diyerek kendimizi teselli edelim. 

Bu etimek tatlısını hemen hemen herkes biliyor, her sitede var, ama kızım arkadaşından aldığı tarifle yaptı, yani şekerli su ile değil, şekeri ocakta kramelize ettikten sonra şerbetledi. Daha sonra vanilyalı pudingi hazırlayıp üzerine döktü, ve ardından bir paket krem şantiyi ilave etti. Ceviz ve fındık kırığı ile birlikte böğürtlen sosu ile tatlısını tamamladı. Yanlız bana kalsa iki katlı yapılmasından yanayım, çünkü puding ve diğer malzemeler kalıyor, değerlenmesi açısından birer kat daha yapılabilir, tabi kızım küçük kare borcamda yaptığı için, ikincisine gerek duyuldu, belki daha büyüklerinde kalmayabilir.

Ben yine malzemeleri vereyim. ;

Kremalize edilmiş şerbet için;

1 Bardak toz şeker
1 Bardak su

Malzemeler:

1 Paket Vanilyalı puding (Dr.Oetker)
1 Paket Krem Şanti (Dr. Oetker-böğürtlen sosu hediyeli)
Üzerini süslemek için fındık kırığı, hindistan cevizi veya ceviz, yada bizim gibi hepsi:)
ve Böğürtlen sosu (isteyen çikolata sosu yada başka aromalar, kullanabilir, yada hiç koymayabilirisiniz)

Dipnot: Krem şantiyi gereğinden az süt kullanırsak bu gibi tatlılarda daha kıvamlı oluyor, ve zaman varsa akşamdan hazırlanması sofraya ve damağa daha hazır hale geliyor.

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır.

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır. Bir şikayetiniz varsa lütfen o konunun altına yorum yapın...

YORUM YAP