27 Eylül 2010 Pazartesi

Kış Hazırlıkları

Kışlıklar yavaş yavaş hazırlanıyor tarafımdan, tabi gönlüm elverdiğince. Ruhum o kadar daralmış ki hiçbişey yapmak gelmesede içimden, bu hafta sonu domates konservesi yaptım, turşular geçen haftadan ancak resimleyebildim. Bir haftada turşuların rengi döndü, anacığımla beraber yaptık kornişon turşusunu, vallahi biberler hazır ne yalan söyliyeyim, Çubuk turşusu. Babacığımın canı çekmiş, hep yanıma geldiğinde gittiğimiz pidecinin turşusundan canım istedi dedi, dururmuyum hemen koştum adamlara; onların aldığı toptancı gelince aradılar sağolsunlar aldım babişkoma ama ağzı yara içinde yiyemedi bitaneciğim, umarım toparlanırda bakar tadına :(
Domatesleri nasıl yaptığıma gelince evdekilerle beraber 7-8 kilo civarında domatesten 5 kavanoz (1 litrelik) konserve çıktı. Domatesleri rendeliyorsunuz, iyice suyunu çekene kadar pişiriyorsunuz, sonra içine tuzunu ilave ediyorsunuz. Ben sanırım 5-6 kaşık koydum. En son 2 yemek kaşığı şeker ilavesiyle bir iki tık kaynatıp sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyorsunuz ve ters çevirip üzerine de bir örtü örtüp 1 gece beklettikten sonra kullanacağınız dolaba kaldırıveriyorsunuz efendim. 
İşte böyleee çok bişey yapmasamda, yorgunum dostlar; gönül yorgunu.............

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır.

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır. Bir şikayetiniz varsa lütfen o konunun altına yorum yapın...

YORUM YAP