28 Temmuz 2010 Çarşamba

Közlenmiş biberle bezeleyli dolma-Roasted peppers stuffed with peas


Yok yok bu lezzet bana ait değil ama ismi bana ilginç geldiği için bu tarifi paylaşmak istedim. Bundan sonra kendi yemeklerimi resimleme imkanım oluncaya kadar, dünya mutfaklarından sizlere yeni değişik tatlar sunucam. İyi kötü yurdumun her yöresinin tatlarını biliyor ve yapıyoruz. Böyle değişik damak tadına sahip tariflerle bizlere ne katabiiriz yada benzerlik bulabilirmiyiz düşüncesiyle bundan sonra bu paylaşımlarla da aranıza katılıcam. Merak eden yada ilgi duyan bakarsınız yapar.

Bu tarife gelince, yeşil iri italyan biberlerin közlenerek, değişik sos ve kişniş yaprakları ve bezelye ile hazırlanmış iç le doldurulması var. Malzemelere bakılırsa fena değil, belki bu özel tatları bizde kendi bildiğimiz dolmalar da kullanabiliriz. Malzemelerin önce orjinalini sonra google amcanın tercüme bürosunu kullanarak kendi dilimizde hazırladım. Artık cümlelerin bazıları devrik oldu ama idare edin, dedim ya hasta fıtıklı ve yaşlı kadından bu kadar:)

Yapanlara yiyenlere afiyet bal şeker olsun...( yemeğin adı bu değil ama ben tarife ve malzemlere bakarak bu adı ben koydum daha anlaşılır olması için. Yoksa orjinali "güneybatı biber dolması"


  • 2 cups vegetable broth
  • 1 tablespoon butter
  • 1 cup white rice
  • 2 long mild chile peppers, red or green, cubanelle Italian peppers may be substituted
  • 1 tablespoon extra-virgin olive oil, 1 turn of the pan
  • 1 small onion, chopped
  • 1 cup frozen peas
  • 1 cup mild or medium prepared taco sauce
  • Salt and freshly ground black pepper
  • 2 tablespoons chopped cilantro leaves or flat leaf parsley, for garnish
  • 2 scallions, thinly sliced, for garnish

Directions

Preheat a grill pan over high heat.
Bring 2 cups vegetable broth and butter to a boil in a small covered pot. Add rice, reduce heat to low and cook 18 to 20 minutes, or until rice is tender and liquid is absorbed.
Split peppers lengthwise and remove seeds, leaving stems in tact. Grill peppers on hot grill pan for 3 to 5 minutes on each side. Remove from grill and let cool enough to handle.
To a medium skillet over moderate heat, add 1 tablespoon oil and onion. Saute onion 2 or 3 minutes. Add cooked rice to the pan and stir in peas and taco sauce. Season rice with salt and pepper.
Load up pepper halves with seasoned rice. Top rice filled peppers with chopped cilantro or parsley and scallions.

    * 2 bardak sebze suyu
    * 1 çorba kaşığı tereyağı
    * 1 fincan beyaz pirinç
    * 2 uzun hafif Şili biber, kırmızı veya yeşil, carliston İtalyan biber yerine olabilir
    * 1 çorba kaşığı ekstra sızma zeytin yağı, Tava 1 çevirmek
    * 1 küçük soğan, doğranmış
    * 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
    * 1 su bardağı hafif veya orta hazırlanan Taco sosu
    * Tuz ve taze çekilmiş karabiber
    * 2 yemek kaşığı garnitür için kişniş yaprakları veya düz yaprak maydanoz, doğranmış
    * Garnitür için 2 taze soğan, ince dilimlenmiş,

Talimatlar

Onceden bir ızgara yüksek ateşte pan.

küçük bir kapalı tencerede 2 bardak sebze suyu ve tereyağını kaynayana kadar ısıtın getirin. , Düşük ısı azaltmak ve 20 dakika ya da pirinç ihale ve sıvı kadar ila 18 pişirin pirinci ekleyin emilir.

Split biber boyuna ve tohum kaldırmak bırakarak inceliğini de kaynaklanıyor. sıcak ızgara mangal biber her tarafta 3-5 dakika pan. Kaldır ızgara ve soğumaya bırakın yeterince ele almalıdır.

orta ateşte bir tavaya, 1 yemek kaşığı yağ ve soğan ekleyin. Sote soğan 2 veya 3 dakika. kaydırmak ve bezelye ve Taco sosu ilave edin pişmiş pirinç ekleyin. tuz ve biber ile Sezon pirinç.

terbiyeli pirinç yükleyin kadar biber yarıya indirir. Top pirinç kıyılmış kişniş veya maydanoz ve taze soğan ile biber doldurdum.




Beni izlemeye devam edin - Hobibox

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır.

Sitedeki bütün resimler internetten toplanmıstır. Bir şikayetiniz varsa lütfen o konunun altına yorum yapın...

YORUM YAP